Komubook Biblio. Подаруй книжку українським бібліотекам

Стартував збір заявок від бібліотек, які хотіли б отримати у свої фонди книжки, подаровані учасниками Komubook.
Картинка до блогу: Komubook Biblio. Подаруй книжку українським бібліотекам

Друзі,

Як ви, напевне, знаєте, два тижні тому на платформі було впроваджено нові опції підтримки видань, які дають учасникам можливість не лише підтримати певну книжку для себе, але й подарувати один чи й кілька примірників українським бібліотекам. З моменту запровадження нових опцій, ними вже встигли скористатися зо два десятки учасників, які сумарно подарували бібліотеками кілька десятків книжок.

Сьогодні у співпраці з Українською бібліотечною асоціацією ми запустили збір заявок від бібліотек, які хотіли б отримати подаровані вами примірники у свої фонди. Для цього представникам бібліотеки необхідно до 1 травня 2016 року заповнити відповідну реєстраційну форму на сайті УБА.

Після закінчення періоду збору коштів ми уважно розглянемо усі надіслані заявки і відберемо ті бібліотеки, які отримають подаровані вами видання.

Загальні принципи відбору:

а) рівномірне розподілення (ми прагнутимемо максимально рівно розподілити книжки між усіма регіонами нашої країни);

б) віддаленість та доступність книжок (на жаль жителям невеликих населених пунктів набагато важче отримати доступ до сучасних видань, аніж жителям столиці або великих міст, тому ми надаватимемо перевагу віддаленим куточкам України);

в) кількість читачів (звісно ми зацікавлені, щоб надіслані книжки прочитало якомога більше читачів, тому такий фактор як кількість читачів буде не менш важливим);

Також ми враховуватимемо особливі умови та потреби окремих бібліотек.

Якщо ви бібліотекар або маєте знайомих, які працюють у бібліотеках, просимо звернути увагу на таку можливість поповнити свої фонди цікавими сучасними виданням.

Ну і, звісно, ми дуже вдячні усіх учасникам Komubook, які вже подарували книжки бібліотекам або мають намір це зробити. Без вас цієї можливості взагалі не існувало б!

Заповнити анкету та дізнатися деталі можна на сайті УБА.