Результати першого тижня краудфандингу другої черги видань

Оскільки від запуску збору коштів на другу чергу видань минув рівно тиждень, наш перший огляд присвячено саме цій даті. Отже, що у нас хорошого?
Картинка до блогу: Результати першого тижня краудфандингу другої черги видань

За порадою одного з учасників Komubook ми вирішили періодично публікувати огляди проміжних результатів кампанії краудфандингу, щоб полегшити учасникам "орієнтування на місцевості". Оскільки від запуску збору коштів на другу чергу видань минув рівно тиждень, наш перший огляд присвячено саме цій даті.

Отже, що у нас хорошого?

За перший тиждень краудфандингу ми змогли зібрати 24 000 грн, що становить 50% від суми, яку ми назбирали за всю попередню кампанію. Це не може не радувати, оскільки означає, що нас стало більше і ми готові підтримувати видання більш активно.

Лідером симпатій учасників, як і можна було очікувати, став фантастичний роман Філіпа К. Діка "Чи мріють андроїди про електричних овець?", який профінансовано на 7%. Видання вже встигли підтримати понад 60 учасників.

На п'яти йому наступає "Покоління Х" Дуґласа Коупленда з 6%, яке вже зібрало понад 5000 грн.

Повість Трумена Капоте "Сніданок у Тіффані" також доволі популярна і на сьогодні профінансована на 5%, посідаючи третє місце.

Четверте за популярністю місце ділять між собою наш перший non-fiction проєкт, "Етика. Есе про розуміння зла" Алена Бадью та антиутопія "Ми" Євґєнія Замятіна, кожне з яких отримало по 4% підтримки.

Десь неочікувано найменш популярними виданням поки виявились "Філософія в будуарі" Маркіза де Сада та знаменитий "Голий ланч" Вільяма Берроуза. Ми розуміємо, що де Сад та Берроуз доволі суперечливі автори, однак переконані, що зважаючи на ту важливу роль, яку їхні твори відіграли в інтелектуальній дискусії 20-го століття, ці автори і тексти повинні бути доступними українському читачеві. Come on, любі комубукери, "божественний маркіз", як називав його Ґійом Аполлінер, та несамовитий Берроуз заслуговують на більше!

А тепер про те, що у нас могло б бути краще.

Хоча ми рухаємося до цілі набагато швидше, ніж попереднього разу, але попереду у нас ще довга і складна дорога. Адже поки видання профінансовані лише на 7-3%.

Від моменту запуску платформи нас часто питають, чи віримо ми, що це реально. Звісно віримо, інакше б не брались за цю справу. Власне краудпаблішинг – це просто, однак для його успіху потрібна певна критична маса людей, що готові підтримати таке починання.

Просто подумайте про такий факт. Якби кожен, хто доєднався до нашої сторінки на FB, підтримав хоча б одне видання, разом ми б зібрали 250 тис. гривень. Якби кожен підтримав по два видання, кампанію по збору коштів можна було б успішно завершувати і переходити до підготовки книжок до друку, а також планувати нову чергу видань. В середньому це б коштувало кожному із нас біля 150 грн, що, погодьтеся, не така вже й захмарно астрономічна сума.

Відтак, прохання до всіх, хто має намір підтримати видання, не відкладати це далеко в майбутнє. Адже цим ближче ми до цілі, тим охочіше приєднуватимуться до нас нові учасники!

Нагадуємо, що тепер ви маєте змогу не лише підтримати певне видання для себе особисто, але й подарувати його українським бібліотекам, а також можете стати офіційним меценатом певного книжкового проєкту. Детальніше про це читайте у спеціальному дописі в блозі.