Результати першого тижня. П'ята черга видань

Сьогодні завершився перший тиждень збору коштів на 5-ту чергу видань. Вже традиційно оприлюднюємо проміжні результати.
Картинка до блогу: Результати першого тижня. П'ята черга видань

Друзі,

сьогодні завершився перший тиждень збору коштів на 5-ту чергу видань, тож за традицією оприлюднюємо проміжні результати. Загалом за ці сім днів нам вдалося зібрати 50 880 грн, що на 9445 грн більше, ніж попередньої кампанії, проте й книжок цього разу у нас аж вісім, проти п'яти в четвертій черзі, тому таке зростання є швидше кількісним, аніж якісним.

Загалом симпатії учасників, які вже встигли підтримати видання, розділились так:

Цілком очікувано найпопулярнішим за рівнем підтримки виявився роман «Лийтеся, сльози, сказав полісмен» Філіпа К. Діка, який вже встиг зібрати 15% від необхідної суми. Філіп Дік є своєрідним символом «Комубук», адже ще жодна черга не обходилася без котроїсь із його книжок, і нам дуже приємно, що ви поділяєте таке наше захоплення цим автором, однак прохання не забувати й про інші видання, які також хочуть з'явитися на папері.

Друге місце з 7% підтримки посіла збірка вибраних творів Говарда Філіпса Лавкрафта «Поклику Ктулгу» та інші історії жаху».

По 5% від необхідного мають одразу три видання — роман знаменитого південно-корейського автора Хвана Соґьона «Парідеґі», праця засновника психоаналізу Зиґмунда Фройда та, трохи несподівано, дебютна збірка малої прози «Мертві» першого українського автора, якого ми наважилися запропонувати вашій увазі.

Всього на 3% підтримано перевидання культового роману «Покоління Х» відомого американського письменника Дуґласа Коупленда та працю «Як читати Лакана» знаменитого словенського філософа Славоя Жижека.

Найменш популярною серед усіх книжок 5-ї черги, що доволі прикро, поки є друге, доповнене видання «Етики» визначного французького філософа Алена Бадью, яке заручилося вашою підтримкою лише на 2%. Ця ситуація є прикрою для нас передусім тому, що такі серйозні теоретичні та філософські тексти як «Етика» Бадью або «Як читати Лакана» Жижека навряд чи мають шанс найближчим часом вийти друком у якомусь із більш мейнстримних українських видавництв. Низька підтримка ставить під сумнів ймовірність появи таких видань у майбутньому і на «Комубук». Відтак ми ще багато років будемо залишатися без україномовних Жижеків, Лаканів, Фуко, Бурдьє та іже з ними.

Як певний проміжний підсумок можемо сказати, що вже традиційно ми досить активно розпочали збір у перший день, однак далі процес суттєво сповільнився. Така динаміка спостерігалася і в попередні наші кампанії, тож якщо вона збережеться, це означатиме, що ми знову і вже вкотре не досягнемо тих результатів, на які сподіваємося. Безумовно, це значно ускладнить нам підготовку і видань 5-ї черги, і тих цікавих проєктів, які могли б з’явитися на платформі в майбутньому. Сьогодні саме ваша підтримка вирішує як долю цих книжок, тож прохання до всіх автивно долучитися!

Як ми вже повідомляли, доставка книжок п’ятої черги найімовірніше відбуватиметься у два етапи (у лютому-березні та травні 2019 року). Також звертаємо вашу вагу, що в цій черзі у нас не буде діяти опція самовивозу в Хмельницькому, натомість така можливість з’явилася в Луцьку. Інші міста без змін.

Збір коштів триватиме до 25 грудня 2018 року включно. Орієнтовно книжки вийдуть друком у лютому та травні 2019 року. Детальніше читайте у спеціальному дописі в блозі.

Заздалегідь дякуємо та розраховуємо на вашу підтримку! Див. всі активні видання.