Трохи про наші плани

Нас цікавлять в першу чергу “гучні” тексти та автори, творчість і репутація яких пройшли випробуваня часом, не втративши актуальності та свіжості свого звучання.
Картинка до блогу: Трохи про наші плани

Культові світові автори - українською!

Проєкт Komubook націлений на видання художніх творів відомих зарубіжних авторів, які давно мали б стояти на полицях українських книгарень, але з тих чи інших причин (які не розглядатимемо тут детальніше) ніхто з традиційних українських видавців за них не береться. Тому переважна більшість художніх творів, представлених на нашій платформі, видаватиметься українською вперше. Однак акцент на художній літературі зовсім не означає, що ми ігноруватимемо якісний non-fiction.

Нас цікавлять в першу чергу “гучні” тексти та автори, творчість і репутація яких пройшли випробуваня часом, не втративши актуальності та свіжості свого звучання. Переконані, що глибина, сміливість та щирість їхнього вислову буде належно оцінена нашими читачами.

Ми не претендуємо на відкриття нових імен, а прагнемо перш за все дати читачам можливість насолоджуватися авторами, яких поза сумнівом можна зарахувати до класиків 20-го століття, в якісному українському перекладі. Втім, цілком можливо, що з деякими письменниками ширше коло українських шанувальників літератури вперше познайомиться саме завдяки нашій платформі.

Наразі на Komubook представлені переважно англомовні, американські та британські, автори. Тут, безперечно, далися взнаки наші особисті смаки. Обираючи тексти, ми вирішили піти перевіреним шляхом і зупинити свій вибір на тих авторах і творах, в якості яких ми були переконані з власного досвіду. Надалі ми плануємо розширювати географію проєкту, приділивши більше уваги іншим європейським та світовим літературам (зокрема вже зараз готуємо перше українське книжкове видання Маркіза де Сада та знаменитої антиутопії “Ми” росіянина Євгєнія Замятіна), а також дати нашим читачам можливість дієвіше впливати на вибір текстів, що будуть представлені на платформі.

А як же українські автори? – запитаєте ви. Що ж, сьогодні в Україні існує досить багато видавництв, які спеціалізуються на виданні сучасних українських письменників. Тому не бачимо особливого сенсу відбирати у них їхній хліб. Однак якщо ви переконаєте нас, що ви український Генрі Міллер, Джон Фаулз, Філіп Дік або Джек Керуак, ми з радістю долучимо вас до наших авторів.

Про всі цікаві новинки, що з’являтимуться на Komubook, ми одразу ж повідомлятимемо на сайті,  а також на нашій сторінці у Фейсбук, тому слідкуйте за оновленнями!