Завершився збір коштів на 3-тю чергу видань

Про успіхи та недоліки третьої черги краудфандингу читайте у нашому підсумковому матеріалі
Картинка до блогу: Завершився збір коштів на 3-тю чергу видань

Друзі,

вчора офіційно завершився збір коштів на 3-тю чергу видань. Хоча результати краудфандингу не можна назвати цілком задовільними, однак є в нас і певні досягнення. Загалом за майже два місяці нам вдалось зібрати 178 430 грн, що становить 31% від необхідних коштів (на кінець другої черги аналогічна сума становила 109 000 грн, на кінець першої – 47 655 грн). Якщо винести за дужки видання «Тлумачення сновидінь» Фройда, збір коштів на яке був деактивований дещо раніше, то сума зібраного становить навіть 33%.

Також принаймні одне видання 3-ої черги, роман «Людина у високому замку» Філіпа Діка, побило рекорд успішності за весь час існування проєкту, зібравши на даний момент 66% від необхідного, опосередковано підтверджуючи, що наша мета залучитися підтримкою для видання 1000 примірників певної книжки хоч і доволі складна в реалізації, але не є цілком неймовірною.

Висновок з цих цифр очевидний – «Комубук» стає популярнішим, про нього дізнається все більше людей і, відповідно, видання заручаються більшою підтримкою. Це вселяє певний обережний оптимізм. Однак треба зазначити, що такі результати стали можливими ще й завдяки тому, що деякі окремі учасники підтримали видання більш щедрими внесками, зафундувавши одразу по 10 чи й 20 примірників певної книжки. Без них загальні результати були б дещо менш оптимістичними.

Ми щиро дякуємо усім небайдужим, хто вирішив попри все підтримати платформу у цей не легкий для нас час. Без вас реалізувати все задумане було б не просто складно, а й неможливо.

Хочемо також зазначити, що ми не пропустили повз вуха ваші численні коментарі та рекомендації, висловлені на сайті та в фб, хоча й не завжди мали змогу відповісти кожному з вас особисто. Очевидно, що з нашого боку необхідна певна робота над помилками, в тому числі й стосовно «політики та механіки» підбору книжок, представлених на платформі. Як ми вже зазначали в коментарях, неодноразово озвучена під час обговорення ідея обирати книжки через голосування є доволі складною в реалізації. Ми опишемо всі складнощі такої механіки в окремому розлогому матеріалі, однак це вже буде імовірно у 2017 році, бо питання доволі об’ємне та складне, і часу підготувати такий матеріал у цьому році на жаль не вистачило.

Наразі ми беремо невелику перерву на свята і остаточно про долю книжок 3-ї черги повідомимо після Різдва. Вже зараз можемо сказати, що нам найімовірніше доведеться відмовитися від видання праці Фройда «Тлумачення сновидінь». На жаль окрім суттєвої дороговизни даного проєкту, пов’язаної з великим об’ємом, а отже й вартістю перекладу, у нас виникли й деякі інші неочікувані ускладнення. Всі інші книжки майже напевне будуть видані, як ми й обіцяли у нашому відкритому листі. За свята ми якраз зможемо ще раз добре все обдумати й інвентаризувати наші ресурси, щоб прийняти остаточне рішення.

Одразу хочемо запевнити усіх, що у випадку відмови від певних видань усі внески будуть повернуті підтримувачам.

Як і в минулі рази, ми поки залишаємо на сайті можливість підтримати видання 3-ої черги, тому якщо ви раптом не встигли це зробити, то ще матимете для цього певний час.

Ще раз дякуємо усім вам! Ми дуже цінуємо те, що ви з нами!   

Усім гарних свят!