U000: нова серія українського інтелектуального нон-фікшину на «Комубук»

Наша нова серія — це інтелектуальна нехудожня книжка в хорошому сенсі цього слова — від есе до філософських та академічних праць.
Картинка до блогу: U000: нова серія українського інтелектуального нон-фікшину на «Комубук»

Хоч дотепер ми зосереджувалися переважно на перекладних виданнях, насправді нам завжди мріялося видавати і українських авторів. І ось ми на це зважилися, тож оголошуємо про запуск нової серії інтелектуального українського нон-фікшину з маркуванням U000.

Що таке наша нова серія? Це інтелектуальна нехудожня книжка в хорошому сенсі цього слова від есе до філософських та академічних праць. Здавалося б, нон-фікшину останніми роками у нас виходить доволі багато, але часто це книжки, назви яких починаються з «як»: як стати багатим та щасливим за 3 доби, як заробити десять мільйонів, не встаючи з ліжка, і т. д. Особисто нам такі книжки вже трохи набили оскому. Натомість справді розумної книжки, тим паче українських авторів, у нас і досі бракує. Ми вирішили спробувати заповнити цю нестачу, адже віримо, що українським інтелектуалам є що сказати і своїм співгромадянам, і ширшому світові.

Першою книжкою у новій серії стане збірка інтерв’ю Анатолія Дністрового з провідними українськими і світовими мислителями, науковцями та митцями «Розмови з інтелектуалами». Серед співрозмовників пана Дністрового такі відомі постаті як Роман Шпорлюк, Мирослав Маринович, Леонід Ушкалов, Андреа Ґраціозі, Тімоті Снайдер, Діана Клочко, Микола Рябчук, Мішель Онфре та багато інших. Загалом у збірку увійшло 27 діалогів, створених впродовж останнього десятиліття.

Книжка «Розмови з інтелектуалами» стане частиною 9-ї черги «Комубук», старт якої запланований на середину жовтня.

Вважаєте, що ваші тексти пасували б до серії і хочете видати їх на «Комубук»? Надішліть нам рукопис і коротку інформацію про себе! Контактний імейл: kb@komubook.com.ua. Ми відкриті до співпраці!