Усі видання 6-ї черги буде видано!

Орієнтовно книжки буде надруковано й відправлено учасникам у грудні 2019-го — січні 2020 року. Читайте детальніше у дописі.
Картинка до блогу: Усі видання 6-ї черги буде видано!

Друзі,

маємо для вас гарну новину. Попри не дуже активну підтримку, всі видання 6-ї черги буде видано. Орієнтовно книжки буде надруковано й відправлено учасникам у грудні 2019-го — січні 2020 року. Перед відправкою ми ще обов’язково зв’яжемося з вами для перевірки інформації про доставку.

Хтось може запитати: «Навіщо підтримувати видання, якщо вони все одно виходять?» Насправді все не зовсім так або й зовсім не так. Ми намагаємося видати заплановане попри недостатню підтримку з двох причин. По-перше, нам справді залежить на тому, щоб ці книжки стали доступними українським читачам. Хоча про вибір творів і авторів на «Комубук» можна дискутувати, майже кожна із виданих нами книжок — це класика ХІХ-ХХ століть, які з літературного погляду майже неможливо уявити без Джеймса Джойса або Вірджинії Вулф, як, власне й, без Трумена Капоте, Філіпа Діка чи Генрі Міллера. По-друге, ми переважно розпочинаємо роботу над певним видання ще задовго до старту черги, тому на момент закінчення збору коштів велика частина роботи вже завершена. Причина цього банальна й проста: якби ми бралися за переклад твору після закінчення кампанії з краудфандингу, то учасникам довелося б чекати на свої книжки не кілька місяців, а приблизно рік або й довше, бо тільки переклад твору об’ємом 300-400 сторінок може тривати до півроку.

Тож низька підтримка насправді означає, що нам набагато складніше реалізувати ті видання, які вже в роботі, і не вистачає коштів на те, щоб розпочати роботу над новими проєктами. Не сприйміть ці слова за «бідкання». Це швидше пояснення того, чому все відбувається так, як відбувається.

Оскільки новина про те, що книжки буде видано, може спонукати декого з вас підтримати проєкти, ми тимчасово подовжили збір коштів до суботи 12-го жовтня включно. Підтримати проєкти можна тут.

Насамкінець хочемо подякувати всім, хто вже підтримав проєкти. Можемо запевнити вас, що ви не пошкодуєте!

Ваш «Комубук»