Результати першого тижня. Четверта черга видань

Сьогодні завершився перший тиждень збору коштів на 4-ту чергу видань, тож за традицією ми оприлюднюємо проміжні результати.
Картинка до блогу: Результати першого тижня. Четверта черга видань

Друзі,

сьогодні завершився перший тиждень збору коштів на 4-ту чергу видань, тож за традицією ми оприлюднюємо проміжні результати. Загалом за ці сім днів нам вдалося зібрати 41 435 грн, що на 5770 грн більше, ніж попередньої кампанії. Зростання доволі скромне, однак, якщо зважити, що у 3-тій черзі ми стартували з сімома виданнями, а зараз їх всього 5, то середня підтримка одного видання в перший тиждень збору зросла на 62%, і це дарує певні надії.

Втім, як і в попередні рази, підтримка виявилась найактивнішою у перший день збору і в подальшому почала помітно сповільнюватися. Ми розуміємо, що зараз ми всі вже в очікуванні новорічних свят (і витрат), тому підтримка видань може бути не найбільшим пріоритетом, і дуже сподіваємось, що збір коштів пожвавиться після Різдва.

Хто попереду?

Загалом симпатії учасників, які вже встигли підтримати видання, розділились наступним чином:

1. Трохи несподівано у лідери збору вирвалася науково-популярна розвідка «Риба всередині нас. Мандрівка 3,5-мільярдною історією людського тіла» відомого палеонтолога та еволюційного біолога Ніла Шубіна, яка вже встигла зібрати 14 410 грн (13% від необхідної суми). Несподівано, оскільки в попередні дві кампанії перше місце незмінно утримували фантастичні романи Філіпа Діка, тому можна було очікувати на схожий результат і цього разу.

2. Утім «Убік» Філіпа Діка, також із 13%, відстає від книжки Ніла Шубіна всього на 110 грн, а отже ситуація може змінитися, буквально поки ви читаєте цей допис.

3. Праця Славоя Жижека «Погляд навскіс. Вступ до теорії Жака Лакана через популярну культуру» наразі заручилася всього 5% підтримки, зібравши 5500 грн, і займає відповідно третю сходинку у нашому «рейтингу». Це, звісно, трохи розчаровує, адже якісної філософської та гуманітарної літератури сьогодні в Україні виходить вкрай мало, і ми сподівалися (та й досі сподіваємось), що «Комубук» – це один із інструментів, який допоможе хоч якось зарадити у цій ситуації. Ми всі чудово розуміємо, що мейнстримні українські видавництва за такі видання навряд чи візьмуться, бо вони комерційно непривабливі, тож єдина надія – потрохи видавати такі книжки своїми силами. Відтак, якщо ви хочете бачити на полицях книгарень (і власних бібліотек) більше перекладної теоретичної літератури, більше Жижка, Бадью, Фуко та Дельоза, як і багатьох інших важливих теоретиків і мислителів, просимо активніше підтримати книжку Славоя Жижека. Адже тільки успішна реалізація одного проєкту дає необхідні ресурси для наступних.

З 4% підтримки кожен завершили цей перший тиждень романи Александра Троккі «Молодий Адам» та Річарда Бротіґана «Генерал Конфедерації з Біґ-Сур».

Зрозуміло, що це лише проміжні результати, а до кінця кампанії залишилось ще 63 дні, тож ми дуже сподіваємось, що фінальні підсумки звучатимуть значно оптимістичніше.

Ну і на завершення...

Як і під час попередніх кампаній, ми поступово викладатимемо уривки перекладів (розпочнемо вже після свят, зараз уривки ще активно перекладаються та редагуються). Інформацію про перекладачів, вигляд обкладинки, формат, орієнтовну кількість сторінок та інші параметри книжки можна знайти на сторінці кожного видання.

Збір коштів триватиме до 1 березня 2018 року. Орієнтовно книжки вийдуть друком у травні-червні 2018 року.

Дякуємо усім, хто вже долучився або планує долучитися до збору коштів, і бажаємо щасливого Нового року і веселого Різдва, проведеного у колі родин і друзів!