Розпочався збір коштів на 7-му чергу видань!

У новій черзі на вашу підтримку чекають одразу три романи Філіпа К. Діка, знаменита праця Мішеля Фуко «Наглядати й карати», філософський діалог про Жака Лакана та два твори видатних фантастів братів Стругацьких.
Картинка до блогу: Розпочався збір коштів на 7-му чергу видань!

Друзі, вітаємо!

Сьогодні розпочався збір коштів на сьому чергу видань! На вашу підтримку чекають 7 цікавезних книжок: одразу три романи Філіпа К. Діка, знаменита праця Мішеля Фуко «Наглядати й карати», філософський діалог про Жака Лакана та два твори видатних фантастів братів Стругацьких:

1. Найвідоміший із пізніх романів Філіпа К. Діка «ВАЛІС», що входить до неформальної трилогії про «божественне вторгнення».

2. Довгоочікуване перевидання його знаменитого роману «Людина у високому замку», за який 1963 року Філіп Дік отримав престижну премію Hugo.

3. Не менш очікуване перевидання роману «Чи мріють андроїди про електричних овець?».

4. Одна з центральних праць Мішеля Фуко «Наглядати й карати» про постання сучасного дисциплінарного суспільства й відповідного йому дисциплінарного індивіда.

5. Блискучий філософський діалог Елізабет Рудінеско й Алена Бадью про Жака Лакана «Жак Лакан: сучасність минулого».

6. Один із найкращих романів братів Стругацьких «Равлик на схилі», який самі автори вважали найвагомішим твором зі свого доробку.

7. Відома повість Стругацьких «Гидкі лебеді».

Див. усі книжки сьомої черги.

Книжки для бібліотек

Як і в попередніх чергах, ви маєте змогу подарувати книжки українським бібліотекам, скориставшись однією з опцій Biblio. Звертаємо увагу: якщо ви хочете подарувати книжки якійсь конкретній бібліотеці, то найкраще зробити це не через опцію Biblio, а підтримавши необхідну кількість книжок для себе й потім власноруч передавши їх у бібліотеку. На жаль, ми не можемо враховувати індивідуальні побажання під час надсилання книжок у бібліотеки, бо це значно ускладнює логістику всього процесу.

Ну і насамкінець...

Як і під час попередніх кампаній, ми поступово викладатимемо для ознайомлення уривки перекладів. Інформацію про перекладача, вигляд обкладинки, формат, орієнтовну кількість сторінок та інші параметри книжки можна знайти на сторінці кожного видання. Збір коштів триватиме до 1 травня 2020 року. Орієнтовно книжки вийдуть друком у травні-червні 2020 року.

Як завжди, дякуємо нашим перекладачам, редакторам, ілюстраторам та іншим членам команди «Комубук», які доклали чимало зусиль, щоб ми мали змогу оголосити збір коштів на 7-му чергу видань.

P.S. Аби уникнути додаткових запитань щодо доцільності видання творів братів Стругацьких, одразу пояснимо свою позицію. Ми особисто любимо Стругацьких, і вони десь завжди були у нас «на олівці». Ми вважаємо їх частиною не так російської, як світової літератури, на кшталт Євґєнія Замятіна або Достоєвського, які обов’язково повинні бути доступними українським читачам рідною мовою. Оскільки один із наших учасників ініціював ці видання й висловив готовність частково підтримати їх фінансово, після певних роздумів ми вирішили, що буде краще видати ці твори українською, аніж залишати українському читачеві один безальтернативний варіант — читати твори цих авторів російською. Саме тому ці книжки стали частиною черги.

Сподіваємося на ваше розуміння й розраховуємо на підтримку! Бажаємо всім вдалого дня!

Див. всі активні видання.