Результати першого тижня. Десята черга видань

Вчора завершився перший тиждень збору коштів на 10-ту чергу видань. Традиційно знайомимо вас із проміжними результатами.
Картинка до блогу: Результати першого тижня. Десята черга видань

Друзі, привіт!

Вчора завершився перший тиждень збору коштів на 10-ту чергу видань, тому за традицією публікуємо проміжні результати. Загалом за ці сім днів ми зібрали 199 775 грн. В середньому видання були підтримані на 8,5%, а без врахування книжок, які примігрували в цю чергу з попередньої, то навіть на 9,3%.

Симпатії учасників, які вже встигли підтримати видання, розподілилися так:

Найпопулярнішою за рівнем підтримки книжкою стала збірка есеїв Діани Клочко «Автопортрети тринадцяти українок», яка зібрала вже 15% від необхідної для видання суми. Що нас зовсім не дивує, бо пані Діана добре знана серед українських читачів авторка і першокласна мистецтвознавиця, а особистості, яким присвячені її есе, входять до основи українського мистецького канону ХХ століття.

Друге місце з 10% підтримки розділили між собою дебютний роман лауреата Нобелівської премії з літератури 2021 року Абдулразака Ґурни «Пам’ять про відбуття» та неперевершена за широтою охоплення теми і віртуозна за викладом популярна історія екзистенціалізму «В кафе екзистенціалістів» британської авторки Сари Бейквелл.

Не надто відстала від них праця «В обіймах імперії» канадсько-українського дослідника Мирослава Шкандрія, яку підтримали на 9% від необхідного.

Блискуча палеонтологічна розвідка американця Стіва Брусатте «Злет і падіння динозаврів: нова історія втраченого світу» та роман Філіпа Діка «А тепер зачекайте до минулого року» зібрали по 8%, а праці Мішеля Фуко «Наглядати й карати» і Гаральда Гаармана «Індоєвропейці. Походження, мови, культури» — по 4%.

Такі результати свідчать, що навіть попри велику війну зацікавлення українською книжкою серед читачів доволі високе, а отже ми з вами на правильному шляху. З іншого боку, 8,5% чи й навіть 9,3% — це не 100% і навіть не 50%. Тому попереду в нас ще багато роботи. Давайте разом доведемо, що якісна інтелектуальна книжка в Україні має майбутнє! Див. всі видання черги.

ЩО ВИ МОЖЕТЕ ЗРОБИТИ, ЩОБ ДОПОМОГТИ ПРОЄКТУ ЗІБРАТИ НЕОБХІДНУ СУМУ?

— Перше й найочевидніше — підтримати самі видання! Від вашої підтримки залежить, чи у нас вистачить ресурсів, щоб видати ці чудові книжки.

— Розповісти про «Комубук» та нову чергу своїм друзям і колегам в розмові або ж поширивши інформацію про проєкт у соцмережах. Адже що більше нас, то легше видавати цікаві книжки.

— Якщо ви блогер/ка, журналіст/ка або просто людина з великою аудиторією, напишіть про нас та нашу нову чергу. П'ять хвилин вашого часу допоможуть вийти друком більш ніж десятку чудових книжок.

— Якщо ви маєте таку змогу, ви завжди можете підтримати певне видання або проєкт загалом більшою сумою, ставши нашою благодійницею/ком.

Нагадуємо, що збір коштів на 10-ту чергу триватиме до 21 травня 2023 року. Орієнтовно книжки вийдуть друком у червні 2023 року, а роман «А тепер зачекайте до минулого року» і дослідження «Індоєвропейці. Походження, мови, культури» — у квітні 2023 року.

Розраховуємо на вашу підтримку! Див. всі активні видання.

Ваш «Комубук»