Юххууу! Розпочався збір коштів на 9-ту чергу видань!

У новій черзі на вашу підтримку чекають аж три романи Філіпа К. Діка, культовий роман «В дорозі» Джека Керуака, твори Жоржа Перека та Андре Жіда, цікавезна книжка про індоєвропейців, Жижек, Младен Долар, Анатолій Дністровий, а також Вірджинія Вулф і Маркіз де Сад.
Картинка до блогу: Юххууу! Розпочався збір коштів на 9-ту чергу видань!

Друзі, всім привіт!

Ось і настала ця урочиста мить! Сьогодні розпочався збір коштів на дев’яту чергу видань! Весняну чергу я успішно профукав, тому видань у новій черзі аж тринадцять. Зокрема на вашу підтримку чекають три романи Філіпа К. Діка, культовий роман «В дорозі» Джека Керуака, твори Жоржа Перека та Андре Жіда, цікавезна книжка про індоєвропейців, Жижек, Младен Долар, Анатолій Дністровий, а також Вірджинія Вулф і Маркіз де Сад.

Тепер детальніше:

1. Без перебільшення один із найважливіших літературних текстів ХХ століття, культовий роман «В дорозі» Джека Керуака, після якого «писати як раніше» стало просто неможливо.

2. Одразу два нових твори нашого загального улюбленця Філіпа К. Діка «А тепер зачекайте до минулого року» та «Звихнутий час».

3. Перевидання його ж таки роману «Лийтеся, сльози, сказав полісмен» (особисто для мене він входить у трійку найулюбленіших творів ФКД).

4. Цікавезна книжка про індоєвропейців Гаральда Гаармана «Індоєвропейці. Походження, мови, культури» (якщо ви раптом досі цього не знали, сьогодні ледь не вся Європа і велика частина Азії розмовляють спорідненими мовами. Книжка Гаармана розповідає про те, як так трапилося).

5. Два філігранних тексти одного з найбільших експериментаторів французької літератури ХХ століття Жоржа Перека, якого в Україні сьогодні знають значно менше, ніж він на це заслуговує, «Речі» та «Людина, що спить».

6. Класика європейського модернізму роман «Іммораліст» Андре Жіда, якого просто соромно досі не мати в українському перекладі.

7. Філософська праця одного з чільних представників Люблянської школи Младена Долара, присвячена феномену людського голосу «Голос і більш нічого». У моєму особистому рейтингу це одна з найцікавіших та найпотужніших філософських книжок, які випадало читати.

8. Дві праці ще одного мого давнього улюбленця, несамовитого Славоя Жижека, якого ще жартома називають the Elvis of theory збірка його есе «Річ із внутрішнього простору» та перевидання його знаменитої праці «Погляд навскіс».

9. Збірка інтерв’ю відомого українського письменника Анатолія Дністрового «Розмови з інтелектуалами», яка відкриває нашу нову серію інтелектуального українського нон-фікшину. Серед співрозмовників Анатолія такі постаті, як Роман Шпорлюк, Мирослав Маринович, Леонід Ушкалов, Тімоті Снайдер, Діана Клочко, Микола Рябчук та чимало інших. Вважаєте, що така серія потрібна нам із вами? Підтримайте видання. Хотіли б стати нашим автором? Напишіть мені на імейл: kb@komubook.com.ua. Детальніше про нову серію.

10. Перевидання «Філософії в будуарі» Маркіза де Сада. Цю книжку другої черги дуже швидко розкупили, а я досі ніяк не знаходив час, щоб її перевидати. Ось тепер знайшов. Видання буде з нашою вже фірмовою версткою та фактурним папером на палітурці.

11. Нарешті, як вишенька на торті, нове видання «Місіс Делловей» Вірджинії Вулф. Родзинкою цього видання стане нова обкладинка з фактурним дизайнерським папером, а також внутрішні ілюстрації талановитої молодої української ілюстраторки Богдани Давидюк. Як на мене, то це буде не книжка, а цукерка. Підтримайте, не пошкодуєте!

12. Ну і не забувайте, що наразі (до 21 листопада) ще триває збір коштів на працю відомого австрійського психоаналітика Авґуста Руса «Лакан. Вступ до структурного психоаналізу». Книжку буде видано орієнтовно у листопаді-грудні, але якщо ви захочете отримати її разом із книжками 9-ї черги, то така можливість також буде.

Див. усі книжки 9-ї черги.

ЕЛЕКТРОННІ ВИДАННЯ

Хочу звернути увагу, що одразу п’ять видань 9-ї черги можна підтримати в електронному форматі: роман «Іммораліст» Андре Жіда, збірку есеїв Жижека «Річ із внутрішнього простору», «Розмови з інтелектуалами» Анатолія Дністрового, «Місіс Делловей» Вірджинії Вулф та «Філософію в будуарі» де Сада.

Читачі часто запитують мене, іноді з докором, чому на «Комубуці» майже немає книжок в електронному форматі. Моя відповідь проста. Коли в учасників є нагода підтримати/придбати електронні книжки, то на практиці це роблять одиниці. Тому пропоную проголосувати гаманцями. Якщо електронний формат становитиме щонайменше 15-20% від усіх підтриманих примірників певного видання, у майбутньому я докладатиму значно більше зусиль, щоб представлені на платформі книжки мали також електронні відповідники. Якщо ж рівень підтримки і надалі буде невисоким то я знову посуну цю справу далеко вниз на своїй шкалі пріоритетів. Fair enough?

САМОВИВІЗ

Опція самовивозу для книжок 9-ї черги доступна у семи містах: Києві, Львові, Харкові, Дніпрі, Івано-Франківську, Тернополі та Луцьку.

КНИЖКИ ДЛЯ БІБЛІОТЕК

Як і в попередніх чергах, ви маєте змогу подарувати книжки українським бібліотекам, скориставшись однією з опцій Biblio. Зверніть увагу: якщо ви хочете подарувати книжки якійсь конкретній бібліотеці, то найкраще зробити це не через опцію Biblio, а просто підтримати необхідну кількість книжок для себе й потім власноруч передати їх у бібліотеку. На жаль, у нас немає змоги враховувати індивідуальні побажання під час надсилання книжок у бібліотеки, бо це значно ускладнює логістику всього процесу.

НУ І НАСАМКІНЕЦЬ...

Як і під час попередніх кампаній, ми поступово викладатимемо для ознайомлення уривки перекладів. Інформацію про перекладача, вигляд обкладинки, формат, орієнтовну кількість сторінок та інші параметри книжки можна знайти на сторінці кожного видання. Збір коштів триватиме з 18 жовтня до 21 грудня 2021 року. Книжки вийдуть друком орієнтовно у лютому-березні 2022 року.

Вже за традицією хочу подякувати усім перекладачам, редакторам, ілюстраторам та іншим людям, які доклали чимало зусиль, щоб ми мали змогу оголосити збір коштів на 9-ту чергу видань. А також вам, дорогі комубукери, бо без вас такий проєкт навряд був би можливий, та й не мав би сенсу. Розраховую на вашу підтримку і цього разу!

Особливі подяки: Сергію Семенцову, який створив цю платформу і вже багато років удосконалює та підтримує її у належному стані; Михайлу Федишаку, який робить найкращу на світі верстку і ще багато чого корисного; Руслану Галкіну за все, що він вже зробив і ще, сподіваюся, зробить для проєкту; Артему Долотову за ідеї та фінансову підтримку, а також Віталієві Мельнику за готовність завжди підставити плече у складну мить.

Маєте будь яке питання щодо роботи платформи? Напишіть мені на імейл: kb@komubook.com.ua.

Всім вдалого дня!

Засновник «Комубук»,

Павло Швед

Див. всі активні видання