Розпочався збір коштів на 11-ту чергу видань!

Зізнавайтесь, чекали на цей допис? Зібрали для вас у ньому найважливіше про нову чергу книжок і не тільки.
Картинка до блогу: Розпочався збір коштів на 11-ту чергу видань!

Друзі, привіт!

Ну ось ми і перевалили за перший десяток, з чим нас щиро вітаю. Сьогодні розпочався збір на одинадцяту чергу видань!

Коли я заснував «Комубук» восени 2015 року, я розумів, що це біг на довгу дистанцію. Принаймні сподівався, що так воно буде. Дуже радий, що мої сподівання виявилися не зовсім марними. Хоч за ці роки вдалося видати не все, що хотілося. Але хто сказав, що це вже кінець? Врешті 11 — це навіть не підлітковий вік. Будемо вірити, що попереду у нас ще багато цікавих книжок.

Хоча в роботі у «Комубука» кілька десятків видань, я вирішив і цього разу обмежити чергу вісьмома книжками, бо треба мати достатньо сил та часу, щоб їх належно підготувати.

Зокрема це перший опублікований роман Філіпа Діка «Сонячна лотерея» (як же без ФКД?), філософська праця «Воля до знання» Мішеля Фуко, цікавезне дослідження про історичного Ісуса «Фанатик. Життя і час Ісуса з Назарету» відомого релігієзнавця Рези Аслана, культовий «Орієнталізм» Едварда Саїда, щемкий роман нобелівського лауреата Абдулразака Ґурни «Милуючись тишею», дві книжки любої моєму (а також, сподіваюся, вашим) серцю Вірджинії Вулф — роман «Хвилі» та праця «Власна кімната», а також — last but not least — класний фантастичний роман «Втрачені зорі» українського автора Вадима Панченка, який є першою частиною трилогії «Бог Індерону».

Як бачите, підбірка досить різноманітна, тож маю надію, що ви знайдете у ній те, що промовляє до вашого читацького серця.

Усі книжки 11-ї черги тут.

САМОВИВІЗ

Опція самовивозу для книжок 11-ї черги доступна у п’яти містах: Києві, Львові, Дніпрі, Івано-Франківську та Луцьку. Попередня черга показала, що ви дедалі частіше замовляєте доставку поштовими службами, тож ми вирішили відмовитися від самовивозу в Харкові і Тернополі, де нашим партнерам стало складно й надалі нам із цим допомагати.

КНИЖКИ ДЛЯ БІБЛІОТЕК

Як і в попередніх чергах, ви маєте змогу подарувати книжки українським бібліотекам, скориставшись однією з опцій Biblio. Зверніть увагу: якщо ви хочете подарувати книжки якійсь конкретній бібліотеці, то найкраще зробити це не через опцію Biblio, а просто підтримати необхідну кількість книжок для себе й потім власноруч передати їх у бібліотеку. На жаль, у нас немає змоги враховувати індивідуальні побажання під час надсилання книжок у бібліотеки, бо це значно ускладнює процес логістики.

ЩЕ ТРОХИ ВАЖЛИВОГО

Як і під час попередніх кампаній, ми поступово викладатимемо для ознайомлення уривки перекладів. Інформацію про перекладача/перекладачку, вигляд обкладинки, формат, орієнтовну кількість сторінок та інші параметри книжки можна знайти на сторінці кожного видання.

Збір коштів триватиме до 15 серпня 2024 року. Книжки вийдуть друком орієнтовно у вересні-жовтні 2024 року.

Вже за традицією хочу подякувати всім перекладач(к)ам, редактор(к)ам, ілюстратор(к)ам та іншим людям, які доклали чимало зусиль, щоб ми мали змогу оголосити збір коштів на 11-ту чергу видань. А також вам, любі комубукери, бо без вас такий проєкт навряд був би можливий. Але головна подяка, звісно, тим хоробрим чоловікам та жінкам, які боронять нашу країну від навали росіян. Віримо в ЗСУ і віримо в нашу Перемогу!

НАСАМКІНЕЦЬ

Цю чергу я хочу присвятити Аллі Пушкарчук та Антону Калиняку, затятим книголюбам, які багато років підтримували книжкові проєкти на платформі, але загинули на полях війни, захищаючи свободу та незалежність України. Вічна пам’ять і слава їм, а також тисячам інших героїв, яких, на жаль, надто багато, щоб згадати їх тут поіменно.

Бажаю всім безпечного дня!

Павло

Див. всі активні видання.

P.S. Знаю, що дехто досі чекає на книжку Стіва Брусатте «Злет і падіння динозаврів». Книжка друкується і ми от-от очікуємо отримати її на склад. Щойно отримаємо, одразу повідомимо і почнемо відправляти. А поки ви й досі можете передзамовити її за зниженою ціною. Переклад я особисто перелопатив слово в слово, тож впевнений, що і переклад, і сама книжка буде просто вогінь! До речі, вона буде з нашим фірмовим уже фактурним картоном на палітурці. Одним словом, не пошкодуєте, що її підтримали.

P.P.S. А ще у нас досі триває передпродаж нового роману Софії Андрухович «Катананхе», хоч книжка також от-от прибуде з друкарні. А 10 червня в «Театрі на Подолі» відбудеться презентація роману. Весь прибуток від продажу квитків ми передамо волонтеру (і чудовому письменникові) Андрієві Любці для придбання авто для одного з підрозділів Збройних сил. Тож якщо будете в Києві у цей день, зробіть приємне собі і заразом допоможіть фронту. Квитки можна замовити на сайті театру.